מרכז מדעים גילוי-כיתת קיץ

בית פוסטר, הרצליה

עיקרי פרויקט כיתת הקיץ שלפנינו, הינו תכנון כיתת לימוד אינטראקטיבית הפתוחה למזג האוויר הישראלי. הפרויקט נשען על הקיים והתבצע על בסיס מעבר ממרפסת עמודי בטון ואבנים משתלבות לכיתת הקיץ.כל זאת דרך  התמדדות עם תקציב נתון אשר הכתיב מתן פתרונות יצרתיים בהשקעה כספית מחושבת

 

לפיכך, אריזת הכיתה תוכננה כמעטפת גמישה הבנויה מתריסי עץ מפירוק, הנתמכים ע"י קונסטרוקציה קלה של מסגרות עץ. מעטפת זה מגדירה את חלל הכיתה ומוסיפה נדבך אקולוגי-מיחזורי לפרויקט, תריסי העץ נפתחים ונסגרים ע"פ דרישת הילדים לחצר הבוסתן היקפית. כקריצה אדריכלית לתרבות והסביבה הישראלית הבנויה, בחומר ,צבע ואור טבעי. קירות התריסים הינם דינמיים ובין הקבוע והדינמי תוכננו סדרת פתחים חדשים, המספקים סביבה בעלת יכולת שליטה, כשחלקם ע"פ ייעודם המקורי משמשים כחלונות וחלקם משמשים כדלתות המאפשרים מעבר ע"פ פרופורציות וגדלי הילדים שבין הגילאים 6-8. מערכת פתחים זה יוצרת קשר מיידי לגן ההיקפי ובעלת מגיוון רחב של אפשריות והזדמנויות תנועה חדשות, מחלל מתוחם המאפשר למידה בתנאי חוץ, מוצלים במזג האוויר הישראלי, ובמאמץ ילדותי וקל פתיחת מסלול ישיר לארגזי החול וצל עצי הפרי בחצר ההיקפית. 

כיתת הקיץ פועלת באופן חושי על המשתמש, בטקסטורות השונות הצבע וההשתנות המתוכננת במתחם, התכנים הלימודים מובנים בתוך הכיתה וסומכים על יצר הגילוי והסקרנות של הילד ופועלים באופן עצמאי אשר אינו מכריח הדרכה או ידע קודם אלא כסביבה המזמינה לחקור, לצפות בתופעות ולתאר אותן. בשונה מהכיתה הפורמאלית החד מוקדית, לוח הגיר והמורה, חלל הכיתה הינו פלטפורמה מרובת מוקדים, מפגשים, ואפשריות תנועה רבות.